edzésterv nőknek hasra: 5 szuper gyakorlat

Edzésterv nőknek hasra: 5 kedvenc gyakorlatunk!

Szeretnéd megerősíteni a hasizmaidat, de nem tudod hogyan kezdj bele? Elhoztuk az 5 kedvenc gyakorlatunk, ami tökéletes edzésterv nőknek hasra! Készen állsz a munkára? Vágjunk is bele!

Mielőtt belekezdesz az edzésbe!

Néhány fontos gondolat, mielőtt munkához látnál! 😊 Ebben a videóban az 5 örök kedvenc hasizom erősítő gyakorlatunkat hoztuk el, amivel szépen megdolgoztathatod az izomcsoportjaidat! A gyakorlatok nagy előnye, hogy szétnyílt hasizommal is nyugodtan végezheted őket! 

Edzés előtt ne felejts el bemelegíteni, a végén pedig hagyj időt a nyújtásra! Figyelj oda, hogy szabályosan dolgozz, ahogy mondani szoktuk: ez sokkal fontosabb, mint az ismétlések száma! 

Pro tipp a gyakorlatokhoz: Figyelj rá, hogy a gyakorlatok közben tónusos legyen a hasad. Ez azt jelenti, hogy a köldöködet egy kicsit húzd befelé, mintha egy fűző lenne rajtad! 

Edzésterv nőknek hasra: 1. gyakorlat

Gyere le a talajra, ha van matracod akkor az elején legyen a térded, a lábadat pedig nyújtsd ki oldalra. A kezed tedd tarkóra és figyelj oda, hogy a könyöködet picit húzd hátra. Dőlj ki oldalra addig a pontig, amíg érezni fogod, hogy még jobban dolgozik a hasizmod. 

Kilégzésre fordítsd el a törzsed lefelé, belégzésre pedig vissza. Mind a két oldalra végezz el 32-32 ismétlést! Minél jobban kidőlsz oldalra, annál nehezebb lesz a gyakorlat!

Edzésterv nőknek hasra: 2. gyakorlat

Vegyél fel oldalsó alkartámasz pozíciót, (ha kényelmetlen, a könyököd alá hajtogasd be a matracot) a térded legyen behajlítva, a másik kezed pedig tedd tarkóra. Fontos, hogy tarts meg magad, ne feküdj rá a válladra. 

Emeld meg a csípődet, kilégzésre forgass lefelé, a könyököd érintse a talajt, belégzésre pedig vissza a kezdőpozícióba! Mind a két oldalra végezz el 32-32 ismétlést! Ha nehezíteni szeretnél a gyakorlaton, emeld fel a térdet a matracról, csak a talpéleken támaszkodj.

Edzésterv nőknek hasra: 3. gyakorlat

Maradj oldal alkartámasz pozícióban, de most a csípőd is maradjon a matracon, a lábad pedig legyen kinyújtva. Itt is figyelj oda, hogy ne feküdj rá a válladra! 

A felül lévő lábadat kilégzésre emeld fel, belégzésre engedd vissza. Mind a két oldalra végezz el 32-32 ismétlést! Ez a gyakorlat nagyon hatékony, ha a derekadról az „úszógumit” szeretnéd eltűntetni! 

Edzésterv nőknek hasra: 4. gyakorlat

Ehhez a gyakorlathoz feküdj a hátadra, a derekad simítsd le egy kicsit, de szorítsd teljesen a matracba. A lábaidat emeld fel úgy, hogy a térded legyen behajlítva és emeld fel a karodat is úgy, hogy nyújtva legyen. 

Kilégzésre nyújtózol a bal kezeddel és bal lábaddal, belégzésre vissza. Majd ugyan ezt ismétled meg a jobb kezeddel és lábaddal. Ha a derekad nagyon emelkedne, a lábad inkább a plafon irányába nyújtsd ki és onnan vissza. Ebből a gyakorlatból 16-16 ismétlést csinálj!

Edzésterv nőknek hasra: 5. gyakorlat

Az utolsó gyakorlatunk a plank tartás. Ehhez vedd fel az alkartámaszt úgy, hogy a tenyereid egymással szembe, a hüvelyk újaid pedig felfelé nézzenek. A térded maradjon a csípő alatt, húzd fel a lábfejed úgy, hogy a lábujjaidon támaszkodj. 

Emeld meg a térded és számold, hogy mennyi ideig tudod megtartani. Ugyan ennyi idő legyen az ismétlések közötti pihenőidő is. Csinálj ebből 5 ismétlést. Ha nehezíteni szeretnél a gyakorlaton, akkor nyújtott lábbal csináld, lábujjakon támaszkodj. 

Reméljük élvezni fogod a gyakorlatokat, jó edzést kívánunk! 🙂

7 thoughts on “Edzésterv nőknek hasra: 5 kedvenc gyakorlatunk!”

 1. Montvai Julianna

  Szia Szilvi!

  Nagyon köszönöm, hogy mindig újabb meglepetéssel állsz elő. Nagyon jó ez a gyakorlatsor! Különösen hálás vagyok, amiért mindig bemutatsz könnyített verziót is, amivel én is el tudok indulni. Nagyon motiváló, hogy ennyi törődést kapunk tőled és látszik, hogy a segíteni vágyás és a hivatástudat a fő motivációd.
  Nagyon köszönök mindent!
  Juli

 2. Tóth Erzsébet

  Szia Szilvi 🙂
  Köszönöm szépen a videót 🙂
  Nagyon jók a gyakorlatok, nem annyira nehezen kivitelezhetőek, de azért megizzadtam.
  Köszönöm 🙂

 3. huu, ez nagyon jó volt. Pont ez a roblémás területem, köszönöm a gyakorlat sort.

 4. Köszönöm. Nekem többször inkább a combom ill. a vállam feszült, mint a hasam.
  Sokkal követhetőbb(meg lelkesítőbb is) amikor Te is vegigcsinalod, mert így megallitgatva folyton kikapcsol a telefon..
  Szép napot!
  Margit

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top