fitt paradicsomos húsgombóc

Hozzávalók 4 adag gombóchoz:

Hozzávalók a szószhoz:

Hozzávalók a rizshez:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

A rizst köretként ízlés szerint sózd és dupla mennyiségű vízben főzd puhára.

MÁSODIK LÉPÉS:

A darált húsból, lisztből, zúzott fokhagymából, fűszerekből és sóból készíts keveréket, és formázz kisebb golyókat.

HARMADIK LÉPÉS:

Helyezd a húsgombócokat sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd őket 15 percig 190 fokon.

Szósz:

ELSŐ LÉPÉS:

Egy mély serpenyőben pirítsd meg a finomra vágott hagymát forró olajon.

MÁSODIK LÉPÉS:

Add hozzá a paradicsompürét, hámozott paradicsomot, sót, fűszereket, és zúzott fokhagymát.

HARMADIK LÉPÉS:

Főzd addig, míg sűrűbb lesz a mártás, majd add hozzá a sült húsgombócokat, és szórd meg reszelt mozzarellával.

NEGYEDIK LÉPÉS:

Fedd le az edényt vagy a serpenyőt, és hagyd, hogy a golyók még 5 percig rotyogjanak a mártásban.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Tálald a húsgombócot a paradicsommártással és főtt rizzsel együtt.

További ebéd ötletek:

Scroll to Top