Brokkolis tokány

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

A húst ujjnyi csíkokra szeleteljük. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk.

MÁSODIK LÉPÉS:

Zsiradékon a vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a húst és a fokhagymát, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik, majd annyi vizet öntünk rá, ami majdnem ellepi.

HARMADIK LÉPÉS:

Sózzuk, borsozzuk és fedővel letakarjuk, közepes lángon főzzük.

NEGYEDIK LÉPÉS:

Amíg a hús puhul, a brokkolit rózsákra szedjük és szintén apró, ujjnyi darabokra vágjuk.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Kb. 15perc után hozzáadjuk a húshoz a brokkolit és további 5percig fedő alatt főzzük. A brokkolinak nem kell teljesen puhának lennie, picit lehet roppanós.

HATODIK LÉPÉS:

Végül tegyük bele a tejfötl, amivel mintegy 5percig összerottyantjuk és kész is.

További ebéd ötletek:

Scroll to Top