csirkemelltorta

Hozzávalók 3-4 adaghoz:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

Egy húskenyér vagy őzgerinc formát kibélelünk baconnal úgy, hogy legyen lelógó széle is legyen, de alul is fedje be teljesen a formát, hogy ne folyjon ki belőle.

MÁSODIK LÉPÉS:

A csirkemellet kis csíkokra vagy kockákra vágjuk. Enyhén sózzuk, megborsozzuk., fokhagymázzuk.

HARMADIK LÉPÉS:

A felvert tojásokkal, liszttel, növényi tejföllel összekeverjük, ízlés szerint petrezselyemmel is ízesítjük.

NEGYEDIK LÉPÉS:

Ezt beleöntjük a kibélelt formába és a szélén lelógó szalonnaszeleteket felhajtjuk rá.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

180 fokon 30-35 percig sütöttem légkeverésen. Ha megsült, kivesszük a sütőből, és hagyjuk állni kicsit, Kiborítjuk egy deszkára, és szeletelhető is.

HATODIK LÉPÉS:

Fogyaszd a kedvenc köreteddel.

További ebéd ötletek:

Scroll to Top