currys csirkemell sült zöldségekkel

Hozzávalók 2 adaghoz:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

A sárgarépa zöldjét levágjuk és a zellerrel együtt meghámozzuk. A mandulát durvára vágjuk.

MÁSODIK LÉPÉS:

A répát félbevágjuk hosszában, a zellert és céklát sültkrumpli szerű csíkokra vágjuk meglocsoljuk a kókuszolajjal, sózzuk, borsozzuk, megszórjuk a chilipehellyel, meglocsoljuk a mézzel és hozzátesszük a mandulát. Alaposan összeforgatjuk majd a 200 fokra előmelegített sütőbe tesszük 20 percre.

HARMADIK LÉPÉS:

Amikor kész a sült zöldség (ez mérettől függően változhat), megszórjuk egy kis csokor aprított sárgarépa zölddel.

NEGYEDIK LÉPÉS:

A csirkemellet kb. kisujjnyi vastag csíkokra vágjuk, megsózzuk és beledörzsöljük a curry fűszerkeveréket ( ha abban már van só, nem kell előtte megsózni).

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Egy grillserpenyőben magas hőfokon oldalanként kb. 3-4 perc alatt lepirítjuk a csirkét. A sült zöldségekkel kínáljuk.

További ebéd ötletek:

Scroll to Top