gluténmentes vargabéles

Hozzávalók 6 adaghoz:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

A csicseriborsós cérnametéltet bő, enyhén sós vízben al dentére (fontos, hogy ne főzzük nagyon puhára, mert sütés közben még puhul) főzzük a csomagoláson található utasítás szerint, leszűrjük, folyóvíz alatt átmossuk, és alaposan lecsepegtetjük.

MÁSODIK LÉPÉS:

A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.

HARMADIK LÉPÉS:

A sárgáját a cukorral, vaníliával  habosra keverjük, rászórjuk a reszelt citrom héját, hozzáadjuk  a túrót és összekeverjük.

NEGYEDIK LÉPÉS:

Hozzáadjuk a tésztát, majd a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk egy spatulával.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Egy közepes méretű tepsit kikenünk vékonyan vajjal, és belesimítjuk a túrós tésztát.

HATODIK LÉPÉS:

180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.

További ebéd ötletek:

Scroll to Top