
Hozzávalók 6 adaghoz:
ELSŐ LÉPÉS:
A csicseriborsós cérnametéltet bő, enyhén sós vízben al dentére (fontos, hogy ne főzzük nagyon puhára, mert sütés közben még puhul) főzzük a csomagoláson található utasítás szerint, leszűrjük, folyóvíz alatt átmossuk, és alaposan lecsepegtetjük.
MÁSODIK LÉPÉS:
A tojásokat szétválasztjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
HARMADIK LÉPÉS:
A sárgáját a cukorral, vaníliával habosra keverjük, rászórjuk a reszelt citrom héját, hozzáadjuk a túrót és összekeverjük.
NEGYEDIK LÉPÉS:
Hozzáadjuk a tésztát, majd a tojáshabot óvatosan beleforgatjuk egy spatulával.
ÖTÖDIK LÉPÉS:
Egy közepes méretű tepsit kikenünk vékonyan vajjal, és belesimítjuk a túrós tésztát.
HATODIK LÉPÉS:
180 fokra előmelegített sütőben kb. 40 perc alatt készre sütjük.