kung pao csirkemell

Hozzávalók 2 adaghoz:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

A rizst kétszeres mennyiségű sós vízben megpároljuk alacsony lángon.

MÁSODIK LÉPÉS:

A páchoz minden hozzávalót jól összekeverünk.

HARMADIK LÉPÉS:

A csirkemelleket apróra vágjuk, majd az elkészített pácba forgatjuk és hagyjuk őket állni a pácban legalább 15 percig.

NEGYEDIK LÉPÉS:

Egy lábosban vagy wokban, forró olajon üvegesre pirítjuk a finomra vágott hagymát. Ezután hozzáadjuk a bepácolt húst a maradék páccal, és erős lángon kb 3 percig sütjük.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Ezután kis lángon kb 10 percig főzzük a húst. Ha szükséges, kevés vízzel felengedhetjük.

HATODIK LÉPÉS:

10 perc elteltével keverjük össze a földimogyorót, a zöldbabot, és főzzük még 5 percig az ételt.

HETEDIK LÉPÉS:

Vágott újhagymával/petrezselyemmel megszórva főtt rizzsel együtt tálaljuk.

További ebéd ötletek:

Scroll to Top