
Hozzávalók:
ELSŐ LÉPÉS:
A hajdinát legalább 6 órára beáztatjuk, de legjobb egy éjszakán át.
MÁSODIK LÉPÉS:
Áztatás után leszűrjük, átmossuk, betesszük egy turmixgépbe vagy tálba, hozzáöntjük a 2 dl-et vizet és krémesre turmixoljuk.
HARMADIK LÉPÉS:
Belekeverjük a száraz hozzávalókat: sütőport, útifűmaghéjat, sót ( ízlés szerint tehetsz bele szárított fűszereket is), jól elkeverjük és hagyjuk 5 percet állni.
NEGYEDIK LÉPÉS:
A pihentetés után 3 bucit vagy zsemlét formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megszórhatod magvakkal a tetejét.
ÖTÖDIK LÉPÉS:
180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Várd meg, hogy teljesen kihűljön.
Tápérték:( magvak nélkül)
Az egészben: (528 kcal) 110 g szénhidrát ( ebből élelmi rost 40 g), 21 g fehérje, 5 g zsír
1 db zsemlében: (176 kcal )36,7 g szénhidrát( ebből élelmi rost 13,2 g), 7 g fehérje, 1,8 g zsír