HAJDINA ZSEMLE

Hozzávalók:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

A hajdinát legalább 6 órára beáztatjuk, de legjobb egy éjszakán át.

MÁSODIK LÉPÉS:

Áztatás után leszűrjük, átmossuk, betesszük egy turmixgépbe vagy tálba, hozzáöntjük a 2 dl-et vizet és krémesre turmixoljuk.

HARMADIK LÉPÉS:

Belekeverjük a száraz hozzávalókat: sütőport, útifűmaghéjat, sót ( ízlés szerint tehetsz bele szárított fűszereket is), jól elkeverjük és hagyjuk 5 percet állni.

NEGYEDIK LÉPÉS:

A pihentetés után 3 bucit vagy zsemlét formázunk belőle, sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük, megszórhatod magvakkal a tetejét.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

180 fokon 25-30 perc alatt megsütjük. Várd meg, hogy teljesen kihűljön.

Tápérték:( magvak nélkül)

Az egészben: (528 kcal) 110 g szénhidrát ( ebből élelmi rost 40 g), 21 g fehérje, 5 g zsír

1 db zsemlében: (176 kcal )36,7 g szénhidrát( ebből élelmi rost 13,2 g), 7 g fehérje, 1,8 g zsír

További kenyérhelyettesítő ötletek:

Scroll to Top