Gluténmentes Burgonyás pogácsa rizslisztből

Hozzávalók:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral a langyos 1 dl tejben.

MÁSODIK LÉPÉS:

Az útifűmaghéjat kevergetés közben beleszórjuk a 1,5 dl langyos tejbe, és hagyjuk, hogy megkocsonyásodjon.

HARMADIK LÉPÉS:

A liszteket összekeverjük a sóval, összemorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk az összetört főtt burgonyát.

NEGYEDIK LÉPÉS:

A tojást hozzákeverjük a megkocsonyásodott útifűmaghéjhoz, majd a liszthez adjuk, és összedolgozzuk, közben apránként hozzáadjuk az élesztős tejet is.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Addig dagasztjuk, amíg egy nem ragacsos, könnyen gyúrható tésztát kapunk.

HATODIK LÉPÉS:

Ha keménynek éreznénk, egy kevés langyos tejet, ha túl lágy lenne, egy kevés lisztet adhatunk még hozzá.

HETEDIK LÉPÉS:

A tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, 2 ujjnyi magasra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel berácsozzuk, 5 cm-es formával kiszaggatjuk, majd a zsírral lekent sütőlemezre rakosgatjuk őket.

NYOLCADIK LÉPÉS:

Konyharuhával letakarjuk, majd 30-40 percig langyos, huzatmentes helyen kelesztjük.

KILENCEDIK LÉPÉS:

Az idő letelte után villával felvert tojással lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.

További kenyérhelyettesítő ötletek:

Scroll to Top