
Hozzávalók:
ELSŐ LÉPÉS:
Az élesztőt felfuttatjuk a cukorral a langyos 1 dl tejben.
MÁSODIK LÉPÉS:
Az útifűmaghéjat kevergetés közben beleszórjuk a 1,5 dl langyos tejbe, és hagyjuk, hogy megkocsonyásodjon.
HARMADIK LÉPÉS:
A liszteket összekeverjük a sóval, összemorzsoljuk a zsírral, hozzáadjuk az összetört főtt burgonyát.
NEGYEDIK LÉPÉS:
A tojást hozzákeverjük a megkocsonyásodott útifűmaghéjhoz, majd a liszthez adjuk, és összedolgozzuk, közben apránként hozzáadjuk az élesztős tejet is.
ÖTÖDIK LÉPÉS:
Addig dagasztjuk, amíg egy nem ragacsos, könnyen gyúrható tésztát kapunk.
HATODIK LÉPÉS:
Ha keménynek éreznénk, egy kevés langyos tejet, ha túl lágy lenne, egy kevés lisztet adhatunk még hozzá.
HETEDIK LÉPÉS:
A tésztát lisztezett gyúrólapra borítjuk, 2 ujjnyi magasra kinyújtjuk, a tetejét éles késsel berácsozzuk, 5 cm-es formával kiszaggatjuk, majd a zsírral lekent sütőlemezre rakosgatjuk őket.
NYOLCADIK LÉPÉS:
Konyharuhával letakarjuk, majd 30-40 percig langyos, huzatmentes helyen kelesztjük.
KILENCEDIK LÉPÉS:
Az idő letelte után villával felvert tojással lekenjük, majd 180 fokra előmelegített sütőben 30 perc alatt megsütjük.