kölesgombóc gyümölcsmártással

Hozzávalók 20-22 gombóchoz:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

Felrakjuk a kölest főzni a vízben, majd lefedjük és 1-2 percenként megkeverjük. Mikor elfőtte a levét, hozzáadjuk a növényi tejet, a zabkorpát, a kókuszkrémet, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, az édesítőt és a sót.

MÁSODIK LÉPÉS:

Összekeverjük és alacsony lángon addig főzzük, amíg összeáll a masszánk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk 20 percig hűlni.

HARMADIK LÉPÉS:

Egy serpenyőben lepirítjuk a zsemlemorzsát a fahéjjal.

NEGYEDIK LÉPÉS:

A kihűlt gombóc alapja egy könnyen formázható masszává kellett, hogy változzon a pihentetés során.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Benedvesített kézzel evőkanálnyi adagokból gombócokat formázunk, megforgatjuk a fahéjas zsemlemorzsában, és már tálalhatjuk is.

További ebéd ötletek:

Scroll to Top