Zöldborsós tokány karfiolrizzsel

Hozzávalók 2 adaghoz:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

A húst ujjnyi csíkokra szeleteljük. A hagymát felaprítjuk.

MÁSODIK LÉPÉS:

Zsiradékon a vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a húst és a fokhagymát, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik, majd annyi vizet öntünk rá, ami épp ellepi.

HARMADIK LÉPÉS:

Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a zöldborsót és fedővel letakarjuk, közepes lángon főzzük.

NEGYEDIK LÉPÉS:

Ha megpuhult a hús végül mehet bele 1 dl növényi tejföl, 1 ek keményítő és pár percig főzzük, hogy besűrűsödjön.

Köret:

ELSŐ LÉPÉS:

A karfiolt rózsáira szedjük és egy aprítógépben összeaprítjuk vagy lereszeljük.  1 dl vízzel és 1 ek olajjal 5-6 percig puhára pároljuk.  Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Ha nem főtte volna el a levét, szűrjük le.

További vacsora ötletek:

Scroll to Top