
Hozzávalók 1 pizza alaphoz:
ELSŐ LÉPÉS:
A hajdinát tedd egy tálba és önts rá annyi vizet, hogy ellepje ( km 170 ml), áztasd benne pár órát.
MÁSODIK LÉPÉS:
Áztatás után turmixold krémesre a hajdinát a vízzel egy turmixgépben.
HARMADIK LÉPÉS:
Hagyd a keveréket további 30 percig pihenni.
NEGYEDIK LÉPÉS:
A főtt céklát darabold fel, majd turmixoljuk össze és add hozzá a hajdina keverékhez.
ÖTÖDIK LÉPÉS:
Ízlés szerint fűszerezd, de sót pindenképp tegyél bele.
HATODIK LÉPÉS:
A keveréket egyenletesen eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt téglalap alakú tepsin.
HETEDIK LÉPÉS:
180°C-on kb 20-25 percig sütjük, amíg a szélei enyhén aranybarnák nem lesznek.
NYOLCADIK LÉPÉS:
Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan tegyük fejjel lefelé egy deszkára és húzzuk le a sütőpapírt.