cékla pizza alap

Hozzávalók 1 pizza alaphoz:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

A hajdinát tedd egy tálba és önts rá annyi vizet, hogy ellepje ( km 170 ml), áztasd benne pár órát.

MÁSODIK LÉPÉS:

Áztatás után turmixold krémesre a hajdinát a vízzel egy turmixgépben.

HARMADIK LÉPÉS:

Hagyd a keveréket további 30 percig pihenni.

NEGYEDIK LÉPÉS:

A főtt céklát darabold fel, majd turmixoljuk össze és add hozzá a hajdina keverékhez.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Ízlés szerint fűszerezd, de sót pindenképp tegyél bele.

HATODIK LÉPÉS:

A keveréket egyenletesen eloszlatjuk egy sütőpapírral bélelt téglalap alakú tepsin.

HETEDIK LÉPÉS:

180°C-on kb 20-25 percig sütjük, amíg a szélei enyhén aranybarnák nem lesznek.

NYOLCADIK LÉPÉS:

Hagyjuk kihűlni, majd óvatosan tegyük fejjel lefelé egy deszkára és húzzuk le a sütőpapírt.

További kenyérhelyettesítő ötletek:

Scroll to Top