
Hozzávalók 4 adaghoz:
ELSŐ LÉPÉS:
A krumplikat megmossuk és héjastól berakjuk a mikróba 10 perce, majd megvárjuk, amíg kihűl.
MÁSODIK LÉPÉS:
Nagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben 4-5 evőkanál olajon, néha rázogatva, aranybarnára pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük egy tányérba.
HARMADIK LÉPÉS:
Apró kockákra vágjuk a szalonnát és ugyanabban a serpenyőben zsírjára pirítjuk.
NEGYEDIK LÉPÉS:
Beledobjuk a felkockázott sertéshúst és magas lángon aranybarnára pirítjuk a külsejét. Ezután alacsony hőfokon pirítjuk tovább.
ÖTÖDIK LÉPÉS:
Megszórjuk a fűszerekkel és rányomjuk a fokhagymákat.
HATODIK LÉPÉS:
Megszórjuk a keményítővel, alaposan elkeverjük és felöntjük a vízzel.
HETEDIK LÉPÉS:
Ha kialakult a szaft, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel (a szárával együtt).
NYOLCADIK LÉPÉS:
A sült krumplival összekeverjük a ragut és kész is.