expressz brassói

Hozzávalók 4 adaghoz:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

A krumplikat megmossuk és héjastól berakjuk a mikróba 10 perce, majd megvárjuk, amíg kihűl.

MÁSODIK LÉPÉS:

Nagy kockákra vágjuk és egy serpenyőben 4-5 evőkanál olajon, néha rázogatva, aranybarnára pirítjuk, közben sózzuk, borsozzuk, majd kiszedjük egy tányérba.

HARMADIK LÉPÉS:

Apró kockákra vágjuk a szalonnát és ugyanabban a serpenyőben zsírjára pirítjuk.

NEGYEDIK LÉPÉS:

Beledobjuk a felkockázott sertéshúst és magas lángon aranybarnára pirítjuk a külsejét. Ezután alacsony hőfokon pirítjuk tovább.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Megszórjuk a fűszerekkel és rányomjuk a fokhagymákat.

HATODIK LÉPÉS:

Megszórjuk a keményítővel, alaposan elkeverjük és felöntjük a vízzel.

HETEDIK LÉPÉS:

Ha kialakult a szaft, megszórjuk a felaprított petrezselyemmel (a szárával együtt).

NYOLCADIK LÉPÉS:

A sült krumplival összekeverjük a ragut és kész is.

További vacsora ötletek:

Scroll to Top