
Hozzávalók 4 adag gombóchoz:
Hozzávalók a szószhoz:
Hozzávalók a rizshez:
ELSŐ LÉPÉS:
A rizst köretként ízlés szerint sózd és dupla mennyiségű vízben főzd puhára.
MÁSODIK LÉPÉS:
A darált húsból, lisztből, zúzott fokhagymából, fűszerekből és sóból készíts keveréket, és formázz kisebb golyókat.
HARMADIK LÉPÉS:
Helyezd a húsgombócokat sütőpapírral bélelt tepsire. Süsd őket 15 percig 190 fokon.
Szósz:
ELSŐ LÉPÉS:
Egy mély serpenyőben pirítsd meg a finomra vágott hagymát forró olajon.
MÁSODIK LÉPÉS:
Add hozzá a paradicsompürét, hámozott paradicsomot, sót, fűszereket, és zúzott fokhagymát.
HARMADIK LÉPÉS:
Főzd addig, míg sűrűbb lesz a mártás, majd add hozzá a sült húsgombócokat, és szórd meg reszelt mozzarellával.
NEGYEDIK LÉPÉS:
Fedd le az edényt vagy a serpenyőt, és hagyd, hogy a golyók még 5 percig rotyogjanak a mártásban.
ÖTÖDIK LÉPÉS:
Tálald a húsgombócot a paradicsommártással és főtt rizzsel együtt.