francia lecsó zabbal és panírozott csirkemellel

Hozzávalók 2 adaghoz:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

A hagymát, a padlizsánt és a cukkiniket kb. 2 x 2 cm-es kockákra vágjuk, a fokhagymát felszeleteljük. 

MÁSODIK LÉPÉS:

Felhevített olajra dobjuk a zöldségeket, és végig magas lángon kb. 5 percig pirítjuk, majd hozzádobjuk a fokhagymát, sózzuk, borsozzuk, és megszórjuk a szárított zöldfűszerekkel.

HARMADIK LÉPÉS:

Folytatjuk a pirítást kb. 4 percig, majd felöntjük a darabolt paradicsommal. Addig rotyogtatjuk alacsony lángon, amíg az egész összeért és megfőttek a zöldségek.

NEGYEDIK LÉPÉS:

A csirkemellet hosszában félbevágjuk, sózzuk, borsozzuk, majd a zablisztbe mártjuk, azután a tojásba, végül a zabpehelybe.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Ha kész vagyunk a panírozással, egy sütőpapíros tepsire fektetjük a hússzeleteket, egy szilikon ecsettel vékonyan megkenjük olajjal mindkét oldalát és 220 fokra előmelegített sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, (Air Fryerben is jó). 

További ebéd ötletek:

Scroll to Top