
Hozzávalók 8 kiflihez:
ELSŐ LÉPÉS:
A langyos vízhez keverd hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Hagyd állni 5-10 percig, míg habosodni kezd.
MÁSODIK LÉPÉS:
Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sót és az útifűmaghéjat.
HARMADIK LÉPÉS:
Öntsd a felfutott élesztőt a liszthez, add hozzá az olajat is, majd alaposan dolgozd össze. A tészta lágy, de formázható állagú legyen. Ha túl lágy, adj hozzá még egy kevés lisztet; ha túl száraz, pár csepp vizet.
NEGYEDIK LÉPÉS:
Takard le a tésztát, és keleszd meleg helyen kb. 45 percig.
ÖTÖDIK LÉPÉS:
Enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakra, majd pizzaszeletelővel vagy késsel vágd 8 háromszögre. A szélesebb végüktől kezdve tekerd fel kiflikké őket. Ha begettet készítesz belőle akkor kis gombocókat formázz belőle és alakítsd kedvedre. Be is vághatod a tetejét kicsit, így risztikusabb lesz.
HATODIK LÉPÉS:
Tedd a kifliket sütőpapíros tepsire, kend meg vízzel vagy növényi tejjel, szórd meg a tetejét szezámmaggal, mákkal, ha szeretnéd. Hagyd még 15 percet pihenni.
HETEDIK LÉPÉS:
Előmelegített sütőben, 180°C-on (alsó-felső sütés) süsd kb. 20-25 percig, amíg szépen megpirulnak.