Glutén- és tejmentes kifli

Hozzávalók 8 kiflihez:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

A langyos vízhez keverd hozzá a cukrot, majd szórd bele az élesztőt. Hagyd állni 5-10 percig, míg habosodni kezd.

MÁSODIK LÉPÉS:

Egy nagy tálban keverd össze a lisztet, sót és az útifűmaghéjat.

HARMADIK LÉPÉS:

Öntsd a felfutott élesztőt a liszthez, add hozzá az olajat is, majd alaposan dolgozd össze. A tészta lágy, de formázható állagú legyen. Ha túl lágy, adj hozzá még egy kevés lisztet; ha túl száraz, pár csepp vizet.

NEGYEDIK LÉPÉS:

Takard le a tésztát, és keleszd meleg helyen kb. 45 percig.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Enyhén lisztezett felületen nyújtsd ki kör alakra, majd pizzaszeletelővel vagy késsel vágd 8 háromszögre. A szélesebb végüktől kezdve tekerd fel kiflikké őket. Ha begettet készítesz belőle akkor kis gombocókat formázz belőle és alakítsd kedvedre. Be is vághatod a tetejét kicsit, így risztikusabb lesz.

HATODIK LÉPÉS:

Tedd a kifliket sütőpapíros tepsire, kend meg vízzel vagy növényi tejjel, szórd meg a tetejét szezámmaggal, mákkal, ha szeretnéd. Hagyd még 15 percet pihenni.

HETEDIK LÉPÉS:

Előmelegített sütőben, 180°C-on (alsó-felső sütés) süsd kb. 20-25 percig, amíg szépen megpirulnak.

További kenyérhelyettesítő ötletek:

Scroll to Top