
Hozzávalók 4 adaghoz:
ELSŐ LÉPÉS:
A finomra aprított hagymát és fokhagymát 4-5 perc alatt átpirítjuk az olívaolajon, tedd hozzá a darálthúst, sózzuk, borsozzuk, majd amikor kifehéredett a hús, akkor felöntjük a passatával, és 10-20 perc alatt készre rotyogtatjuk.
MÁSODIK LÉPÉS:
A cukkiniket és a padlizsánt hosszában vékonyra gyaluljuk, majd szárazon szeletenként 1-1 perc alatt elősütjük őket, hogy kieressze a nedvességet és ne ázzon el a lasagne.
HARMADIK LÉPÉS:
Egy kb. 25×35 cm-es tepsiben 1 ek olívaolajat ekenünk, majd rétegezzük a zöldségeket tetszőleges sorrendben.
NEGYEDIK LÉPÉS:
Egy réteg zöldség után jöhet egy sor a zöldfűszerekből, majd elegyengetjük a ragut, és befejezzük a maradék zöldséggel és zöldfűszerrel.
ÖTÖDIK LÉPÉS:
A tetejére sajtot vagy sörélesztőpelyhet szórunk és 200 fokos sütőben készre sütjük 15-20 perc alatt.