HAMBURGER ZSEMLE

Hozzávalók 6 zsemléhez:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

Melegítsük elő a sütőt 180 fokra. Béleljünk ki egy tepsit sütőpapírral és tegyük félre.

MÁSODIK LÉPÉS:

Egy nagy keverőtálba adjuk hozzá a tojást, a joghurtot és a mézet, és keverjük össze.

HARMADIK LÉPÉS:

Adjuk hozzá a lendarát, a lisztet, a zabot, a sütőport, a szódabikarbónát és a sót.

NEGYEDIK LÉPÉS:

Addig keverjük, amíg teljesen össze nem keverednek.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

A tésztát (elég nedves és ragacsos lesz) 6-7 zsemlére osztjuk, és az előkészített tepsire tesszük. (Mivel ragacsos a tészta, a legegyszerűbbnek tartom, ha kicsit megolajozom a kezeimet, mielőtt golyókat formálok).

HATODIK LÉPÉS:

Lapítsuk el kicsit a zsemléket körülbelül 1 hüvelyk vastagságúra.

HETEDIK LÉPÉS:

Előmelegített sütőben 18-20 percig sütjük.

NYOLCADIK LÉPÉS:

Vegyük ki a sütőből, és hagyjuk teljesen kihűlni, mielőtt felszeletelnénk.

További kenyérhelyettesítő ötletek:

Scroll to Top