
Hozzávalók 20-22 gombóchoz:
ELSŐ LÉPÉS:
Felrakjuk a kölest főzni a vízben, majd lefedjük és 1-2 percenként megkeverjük. Mikor elfőtte a levét, hozzáadjuk a növényi tejet, a zabkorpát, a kókuszkrémet, a citrom reszelt héját és kifacsart levét, az édesítőt és a sót.
MÁSODIK LÉPÉS:
Összekeverjük és alacsony lángon addig főzzük, amíg összeáll a masszánk, majd levesszük a tűzről, és hagyjuk 20 percig hűlni.
HARMADIK LÉPÉS:
Egy serpenyőben lepirítjuk a zsemlemorzsát a fahéjjal.
NEGYEDIK LÉPÉS:
A kihűlt gombóc alapja egy könnyen formázható masszává kellett, hogy változzon a pihentetés során.
ÖTÖDIK LÉPÉS:
Benedvesített kézzel evőkanálnyi adagokból gombócokat formázunk, megforgatjuk a fahéjas zsemlemorzsában, és már tálalhatjuk is.