
Hozzávalók 8 szelethez:
ELSŐ LÉPÉS:
A kölest beáztatjuk kb. 15 percre, utána öblítsd át mindenképp.
MÁSODIK LÉPÉS:
Ezután megfőzzük kb. 2,5-szeres vízben kis lángon, amíg puha nem lesz. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, nem kell teljesen.
HARMADIK LÉPÉS:
Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat habosra keverjük az édesítővel és a kókuszkrémmel.
NEGYEDIK LÉPÉS:
A keverékhez adjuk hozzá a reszelt körtét, a langyosra hűlt kölest, a darált mákot, a citromhéjat és az apróra vágott aszalt szilvát.
ÖTÖDIK LÉPÉS:
Egy másik tálban a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.
HATODIK LÉPÉS:
A habot óvatosan forgatjuk bele a masszába, hogy könnyű, levegős állagot kapjon.
HETEDIK LÉPÉS:
A kész keveréket egy sütőpapírral bélelt vagy kiolajozott tepsibe/formába öntjük.
NYALCADIK LÉPÉS:
Előmelegített sütőben 180°C-on, légkeverésen kb.25-35 percig, amíg szép aranybarna és omlós lesz.
KILENCEDIK LÉPÉS:
Várd meg míg kihűl.