Körtés-Mákos kölesfelfújt aszalt szilvával

Hozzávalók 8 szelethez:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

A kölest beáztatjuk kb. 15 percre, utána öblítsd át mindenképp.

MÁSODIK LÉPÉS:

Ezután megfőzzük kb. 2,5-szeres vízben kis lángon, amíg puha nem lesz. Ha kész, hagyjuk kicsit hűlni, nem kell teljesen.

HARMADIK LÉPÉS:

Szétválasztjuk a tojásokat. A sárgákat habosra keverjük az édesítővel és a kókuszkrémmel.

NEGYEDIK LÉPÉS:

A keverékhez adjuk hozzá a reszelt körtét, a langyosra hűlt kölest, a darált mákot, a citromhéjat és az apróra vágott aszalt szilvát.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Egy másik tálban a tojásfehérjéket egy csipet sóval kemény habbá verjük.

HATODIK LÉPÉS:

A habot óvatosan forgatjuk bele a masszába, hogy könnyű, levegős állagot kapjon.

HETEDIK LÉPÉS:

A kész keveréket egy sütőpapírral bélelt vagy kiolajozott tepsibe/formába öntjük.

NYALCADIK LÉPÉS:

Előmelegített sütőben 180°C-on, légkeverésen kb.25-35 percig, amíg szép aranybarna és omlós lesz.

KILENCEDIK LÉPÉS:

Várd meg míg kihűl.

További tápláló nasi ötletek:

Scroll to Top