Medvehagyma krémleves tejmentesen

Hozzávalók 2 adaghoz:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

Hevítsünk fel egy közepes edényt az olajjal, és 3-4 percig dinszteljük benne a póréhagymát. Ha eléggé üveges, öntsük fel az alaplével vagy vízzel, a kókusztejjel, sózzuk, borsozzuk, és forraljuk fel.

MÁSODIK LÉPÉS:

Adjuk hozzá a medvehagymát is, hagyjuk a levest további 1 percig főni, majd vegyük le a tűzről.

HARMADIK LÉPÉS:

Öntsük az egészet turmixgépbe, vagy botmixer segítségével pürésítsük selymes állagúra.

NEGYEDIK LÉPÉS:

Tálaláskor szórd meg sült baconnel és pirított krutonnal. Tökéketes a sós-édeskés ízkombináció.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Kóstold meg, ha szükséges, sózd még. Nálam sokszor van lefagyasztva maradék alaplé, ezt salátákhoz krémlevesekhez vegeta helyett szuperül tudod használni.

További ebéd ötletek:

Scroll to Top