pulykasteak tejszínes gombamártással

Hozzávalók 2 adaghoz:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

Egy száraz serpenyőben lepirítjuk a megtiszítótt és felszeletelt gombákat, és kiszedjük egy tányérra.

MÁSODIK LÉPÉS:

Ugyanebben a serpenyőben egy kevés olajon pár perc alatt elősütjük az előzőleg sózott, borsozott pulykamell szeleteket, majd ezt is kivesszük.

HARMADIK LÉPÉS:

A visszamaradt szaftra öntünk még 1 evőkanál olajat, és elkezdjük pirítani az apróra vágott hagymát és a felszeletelt fokhagymát.

NEGYEDIK LÉPÉS:

Sózzuk, és ha egy kis színt kapott a hagyma, akkor tegyük bele a mustárt.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Utána tegyük bele a tejszínt/joghurtot, sózzuk, borsozzuk, kakukkfűvel, rozmaringgal és oregánóval fűszerezzük. Belerakjuk a lepirított gombát és az elősütött pulykát is.

HATODIK LÉPÉS:

Megszórjuk durvára vágott petrezselyemmel, és 5-8 percig rotyogtatjuk még, hogy a hús teljesen megpuhuljon.

HETEDIK LÉPÉS:

Fogyaszd a kedvenc köreteddel.

További ebéd ötletek:

Scroll to Top