sárgarépás cukkinis tócsni

Hozzávalók 1 adaghoz:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

Alaposan mosd meg a cukkinit, héjával együtt reszeld le. Pucold meg a sárgarépát, reszeld le. Sózd be őket, és hagyd állni. A 15 perc pihentetési idő legyen a minimum, utána ki kell nyomkodni a levet a zöldségekből. Ha nem hagyod elég időt dolgozni a sót, sok lé marad a cukkiniben és sütéskor szétesnek.  

MÁSODIK LÉPÉS:

A kinyomkodott zöldségekhez nyomj össze egy gerezd fokhagymát, adj hozzá 2 tojást, borsot, bazsalikomot és 3 púpozott evőkanál zabpelyhet. Ha túl lédúsnak érzed a keveréket, tegyél hozzá még zabpelyhet.

HARMADIK LÉPÉS:

Hagyd állni újra kicsit, hogy a zabpehely megszívja magát Hevíts egy  serpenyőben kicsi kókuszzsírt, helyezz bele 1-1 evőkanálnyit a keverékből és kicsit lapítsd le. Kb.3perc után fordítsd meg, ne nagyon bántsd addig, nehogy szétessen.

Köret:

ELSŐ LÉPÉS:

Fogyassz mellé főtt tojást, tojáskrémet, tonhalkrémet. 

További vacsora ötletek:

Scroll to Top