
Hozzávalók 1 adaghoz:
Hozzávalók a töltelékhez:
ELSŐ LÉPÉS:
Egy tálban keverd össze a kiolvasztott spenótot a liszttel, sóval, 100 ml tejjel és tojással. Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá még 25ml tejet. Ha nagyon darabos lenne a spenót, turmixolhatod is.
MÁSODIK LÉPÉS:
Kanalazz a palacsintatésztából egy-egy adagot felhevített, olajjal kikent serpenyőbe, és süsd a palacsintákat 2-2 percig mindkét oldalukon. A maradék tésztát időről időre keverd át a tálban, hogy a liszt ne üljön az aljára.
HARMADIK LÉPÉS:
Miután elkészültek a palacsinták, kenj a palacsinták egyik oldalára sózott túrót. Ezután helyezd rá a füstölt lazacdarabokat.
NEGYEDIK LÉPÉS:
Tekerd fel a palacsintákat. Hidegen is isteni.