Spenótos palacsinta túróval és füstölt lazaccal

Hozzávalók 1 adaghoz:

Hozzávalók a töltelékhez:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

Egy tálban keverd össze a kiolvasztott spenótot  a liszttel, sóval, 100 ml tejjel és tojással. Ha a tészta túl sűrű, adj hozzá még 25ml tejet. Ha nagyon darabos lenne a spenót, turmixolhatod is. 

MÁSODIK LÉPÉS:

Kanalazz a palacsintatésztából egy-egy adagot felhevített, olajjal kikent serpenyőbe, és süsd a palacsintákat 2-2 percig mindkét oldalukon. A maradék tésztát időről időre keverd át a tálban, hogy a liszt ne üljön az aljára.

HARMADIK LÉPÉS:

Miután elkészültek a palacsinták, kenj a palacsinták egyik oldalára sózott túrót. Ezután helyezd rá a füstölt lazacdarabokat.

NEGYEDIK LÉPÉS:

Tekerd fel a palacsintákat. Hidegen is isteni.

További reggeli ötletek:

Scroll to Top