tápiókapuding eperkrémmel

Hozzávalók 2-3 adaghoz:

Hozzávalók az eperkrémhez:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

A kókusztejet egy kis lábasba öntjük, majd beletesszük a tápiókagyöngyöt és ldesítőt és 10 percig állni hagyjuk.

MÁSODIK LÉPÉS:

Utána felforraljuk, ha már forr visszavesszük a hőfokot és folyamatos kevergetés mellett besűrítjük. (ez kb 10 perc)

HARMADIK LÉPÉS:

Utána 2-3 üvegtálkába öntsd szét, amíg hűl elkészítjük a gyümölcskrémet.

NEGYEDIK LÉPÉS:

Ha szeretnél mosogatást spórolni, ugyanabban a kis lábasban tedd fel az aprított gyümölcsöt főni. Pár perc múlva elkezd levet engedni és villával szét is tudod nyomkodni, addig kell főzni míg be nem sűrűsödik és szinte lekváros lesz az állaga. (kb 10 perc)

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Ha kész kanalazd rá a tápiókapudingra. Tedd pár órára hűtőbe és kicsit sem lesz folyós.

HATODIK LÉPÉS:

Aki nem tudja kivárni, azonnal is fogyasztható, én szeretem hidegen és melegen is.

További tápláló nasi ötletek:

Scroll to Top