zöldséges ricottás tojás

Hozzávalók 2 adaghoz:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

A hagymát és a fokhagymát apróra vágjuk, majd egy közepes lángon hevített serpenyőben üvegesre pirítjuk az olajon.

MÁSODIK LÉPÉS:

Közben a kaliforniai paprikákat és a cukkinit is kisebb kockákra vágjuk, majd a serpenyőbe dobjuk, és 4-5 percig ezeket is pirítjuk.

HARMADIK LÉPÉS:

Hozzádobjuk a spenótot is, majd sózzuk, borsozzuk, reszelünk bele 2 csipetnyi szerecsendiót, beleszórjuk az oregánót, hozzáadjuk a ricottát, és átkeverjük az egészet.

NEGYEDIK LÉPÉS:

A tojásoknak 3 kis „fészket” készítünk, ide ejtjük be a feltört tojásokat, majd lefedjük egy fedővel, és pár perc alatt megsütjük.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Megszórjuk petrezselyemzölddel, és már tálalhatjuk is.

További vacsora ötletek:

Scroll to Top