Fűszeres kávékeksz glutén-tej-cukormentesen

Hozzávalók 12 db-hoz:

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

A 4 evőkanálnyi növényi tejbe tedd bele az édesítőt, kókuszolajat és kicsit melegítsd össze mikróban, hogy felolvadjon az édesítő.

MÁSODIK LÉPÉS:

A többi száraz alapanyaggal és tojássárgájával dolgozd össze, olyasmi tészta lesz, mint a mézeskalács. 

HARMADIK LÉPÉS:

Egy éles késsel vágd 12 egyforma nagyságúra, kézzel formázz gombócokat és sütőpapírral bélelt tepsire nyomkodd 2-3 mm vastagságúra. Legyen jó vékony, hogy ropogósra süljön. Ha vastagabbra készíted, inkább puha keksz lesz.

NEGYEDIK LÉPÉS:

180 fokon alsó-felső fokon süsd 13-15 percig, vastagságtól függően.

ÖTÖDIK LÉPÉS:

Várd meg, hogy teljesen kihűljön, hogy ropogós legyen.

Tipp: Akár ki is nyújthatod és formákkal kiszúrhatod.

További tápláló nasi ötletek:

Scroll to Top