Sonkás-Karfiol/Brokkoli pite

Hozzávalók 1 kisebb jénaihoz (2-3 adag):

Elkészítés:

ELSŐ LÉPÉS:

Az alap hozzávalóit egy tálban összegyúrjuk és finomat kiolajozott jénai aljába nyomkodjuk és hűtőbe tesszük, amíg elkészítjük a „pite” részt ( tortaformában is sütheted).

MÁSODIK LÉPÉS:

A karfiolt vagy brokkolit ( vagy vegyesen is készítheted) sózott forró vízben megfőzzük, majd szűrés után villával nyomkodd össze. A tojásokat, fűszereket, joghurtot és cottage cheese-t ( ki mivel készíti) egy tálban összekeverjük, hozzáadjuk a karfiolt és a felkockázott sonkadarabokat.

HARMADIK LÉPÉS:

Vedd elő a tésztát a hűtőből és öntsd rá a karfiolos krémet. A tetejét szórd meg reszelt sajttal vagy sörélesztő pehellyel.

NEGYEDIK LÉPÉS:

180 fokon légkeverésen kb 35 percig sütjük.

További vacsora ötletek:

Scroll to Top