
Hozzávalók 2 adaghoz:
ELSŐ LÉPÉS:
A húst ujjnyi csíkokra szeleteljük. A hagymát felaprítjuk.
MÁSODIK LÉPÉS:
Zsiradékon a vöröshagymát megpirítjuk, rátesszük a húst és a fokhagymát, amit addig pirítunk, míg ki nem fehéredik, majd annyi vizet öntünk rá, ami épp ellepi.
HARMADIK LÉPÉS:
Sózzuk, borsozzuk hozzáadjuk a zöldborsót és fedővel letakarjuk, közepes lángon főzzük.
NEGYEDIK LÉPÉS:
Ha megpuhult a hús végül mehet bele 1 dl növényi tejföl, 1 ek keményítő és pár percig főzzük, hogy besűrűsödjön.
Köret:
ELSŐ LÉPÉS:
A karfiolt rózsáira szedjük és egy aprítógépben összeaprítjuk vagy lereszeljük. 1 dl vízzel és 1 ek olajjal 5-6 percig puhára pároljuk. Apróra vágott petrezselyemmel megszórjuk. Ha nem főtte volna el a levét, szűrjük le.