Sütőtökös csirkés meleg saláta
Dietetikusunk Enikő Krausz finom saláta ajánlata. Ha valaki szereti együtt a sós és édes ízeket, akkor íme egy vacsi javaslat.
Hozzávalók:
30 dkg csirkemell
20 dkg mángold (vagy más saláta)
20 dkg sütőtök (meghámozva)
2 gerezd fokhagyma
3 levél zsálya
só
bors
2 ek olívaolaj
ELKÉSZÍTÉS
1. A csirkemellet három-négy részre felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk ízlés szerint. A vajon először megpirítjuk a fokhagymákat, amikor azok megsültek, kivesszük a serpenyőből. A fokhagymás zsiradékon arany színűre sütjük a csirkemelleket, ügyelve arra, hogy ne száradjanak ki.
2. Amikor a hús elkészült, kivesszük a serpenyőből, és ugyanazon a zsiradékon puhára sütjük a felkockázott sütőtököt.
3. Amíg a sütőtök puhul, addig a mángold leveleket megmossuk, a vizet felitatjuk papírtörlővel, ha szükséges, akkor fél tenyérnyi darabokra tépkedjük.
4. Ha a sütőtök kellemesen puha, akkor aranybarnára pirítjuk, majd kivesszük a serpenyőből. A salátát összekeverjük a sütőtökkel, a tetejére helyezzük a pirított csirkemell darabokat. Meghintjük frissen szeletelt zsályával, rádobjuk a sült fokhagymát felszeletelve, ha szükséges meglocsoljuk olívaolajjal és melegen tálaljuk