9+1 önfejlesztő tipp a teljesebb és sikeresebb életért

Amikor megszületünk, tulajdonképpen semmilyen szempontból nem vagyunk készek: rengeteg változás és fejlődés áll előttünk mind fizikai, mind pedig szellemi szinten. Ezek pedig élethosszig tartó feladatok számunkra, hogy pallérozzuk, mindig kicsit jobbá tegyük magunkat: eddzük a testünket, új kihívásokat keresünk számára, fejlesztjük magunkat, olvasunk, tanulunk és persze dolgozunk a sikerért, a boldogságért.

Jöjjön néhány tipp, amelyek segítségével kihozhatod magadból a legtöbbet!

1. Legyenek céljaid!

Már-már közhely arról beszélni, mennyire fontos a célkitűzés, de valóban nem mehetünk el mellette. Ha nem tudod hová mész, soha nem is érhetsz oda. Jól teszed, ha le is írod a céljaidat, akár minden életterületre külön-külön lebontva, és ha lehet, akkor időtartamokat is meghatározol. Így Te magad is képes leszel nyomon követni, hogyan haladsz, és mi legyen a következő lépés.

2. Áttekintés

Fontos, hogy időközönként állj meg, nézd meg honnan, hová jutottál. Szemléld magadat egy kicsit kívülről. Ha valami nem egészen úgy sikerült, ahogy elképzelted, ne csüggedj! Egyszerűen válts stratégiát vagy csak szemléletet. Viszont értékeld a saját erőfeszítéseidet, és légy büszke arra, amit viszont éppen sikerült elérned.

3. Fogadd el: nem vagy tökéletes

Mindenkinek vannak gyenge pontjai. Ismerd fel, tudatosítsd őket és gondold át, hogyan használhatnád fel ezeket is céljaid elérésében, vagy saját magad fejlesztésében. (Hány nagyszerű szónok született például beszédhibával? Elkeseredtek? Nem. Egyszerűen fejlesztették magukat.)

4. Győzd le a félelmeidet!

Félsz megvalósítani önmagad? Félsz, hogy mit szólnak mások? A félelem természetes emberi érzés; csakhogy meggátol abban, hogy az lehess, aki valóban szeretnél. Lépésről lépésre mondhatsz ellent a félelmeidnek, bebizonyítva, hogy képes vagy mindarra, amit elhiszel magadról.

5. Keresd a hozzád hasonló, pozitív, sikeres emberek társaságát!

Fontos, hogy olyan emberekkel vedd körül magad, akik hasonló értékrenddel bírnak, így a kicsinyességeikkel nem húznak vissza a céljaidtól. Igaz az a mondás, hogy a körülötted lévő emberek átlaga vagy Te. Ha innen nézed, vajon az vagy, aki lenni szeretnél?

6. Felejtsd el a tévét!

Ne engedd, hogy mások akarják megmondani, ki vagy Te. A híradások negatív üzenetet hordoznak, a túl sok sorozat és film pedig téves képet az élet működéséről. Ezeknek akarsz hinni, vagy van saját képed a világról?

 7. Ne hasonlítgass!

Ma az egyik legkárosabb dolog, amit tehetünk, hogy összehasonlítjuk magunkat másokkal; ennek tökéletes táptalaja a közösségi média. Két dologra tanít. Az egyik, hogy a boldogságot nem lehet kisajátítani, hiszen megfoghatatlan, és nem fogy el, mindenkinek jut belőle. Ha tehát más boldogságát látod a képeken, inkább örülj vele. A másik, hogy egy-egy megnyilvánulás soha nem ad teljes képet; ha egy tökéletes testű nőt vagy férfit látsz elégedetten mosolyogni, az nem jelenti azt, hogy ők mindig ilyenek. De van egy céljuk, és annak elérése örömmel tölti el őket. Ezért azonban dolgozni is kell, ami időnként fájdalmas vagy kellemetlen.

8. Tanulj! Olvass!

Ott kezdődik a baj, ha már nem akarsz új dolgokat befogadni, vagy éppen azt hiszed, már mindent tudsz. Mindkettő bezárja a lehetőségeidet.

9. Mozogj!

Az emberi test nem a semmittevésre lett kreálva. Nem a passzivitás, hanem az aktivitás a kulcs. Ne felejtsd el: minden hat mindenre. Tehát: ép testben ép lélek.

+1 Legyen időd magadra!

Relaxálj, meditálj, legyen én-időd, légy csendben; a Te kiegyensúlyozottságod és boldogságod tud hatni a körülötted lévőkre is. De ha magadra nem figyelsz, hogyan akarsz másokra? Vállald a felelősséget magadért!

Kezdj el rendszeresen sportolni, kattints és csatlakozz online edzéseinkhez:

https://fittkontroll.hu/online-edzes-bejelentkezes/

1 thoughts on “9+1 önfejlesztő tipp a teljesebb és sikeresebb életért”

  1. Nagyon szuper ez a gyűjtés! Bár eddigi önfejlesztő olvasásaim során sokszor találkoztam ezekkel a pontokkal (Brian Tracy, Brendon Burchard, PJA), most különösen jó pillanatban olvastam át, köszi Szilvi! 🙂

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top