fbpx

Brokkolipizza hozzávalók:

-1 kg brokkoli
-6 ek barna rizsliszt
-2 ek útifűmaghéj
-2 ek lenmagliszt
-2 tojás
-2 késhegynyi só
-(15 dkg lm mozzarella sajt)
-10 szelet Fekete-erdő sonka
-10 szem koktélparadicsom, felezve
-2-3 dkg bébispenót

Elkészítés: 

A sütőt előmelegítem 200 fokra. A brokkolit rózsáira szedem. 3 liter vizet forralok, sózom 1 tk sóval, és 5-6 perc alatt megfőzöm benne a brokkolit. Leszűröm, lehűtöm. Keverőtálba teszem, rászórom a liszteket, ráütöm a tojásokat, és botmixerrel összepürésítem. Két részre osztom, 2 pizza lesz belőle. Egy sütőpapírral bélelt tepsire halmozom, fél centi vastag kört formázok, majd 10 percre a sütőbe teszem. Kiveszem, a spenót kivételével elrendezem rajta a feltétek felét, majd további 10-12 percig sütöm. Frissen, spenóttal (vagy ahogy a képen látható, rukkolával és egyéb salátafélékkel) megszórva tálalom. A második pizzánál megismétlem még egyszer a folyamatot.

Tápanyagtartalom: 

Energia: 434 kcal
Fehérje: 25,5g
Zsír: 22,5 g
Szénhidrát: 32 g
Élelmi rost: 12,8 g

Sajtot elhagyva, vagy light laktózmentes verzióra cserélve csökkenthetjük az étel zsír és kalóriatartalmát.

Jó étvágyat!