Fehérje pótlása edzés után

Krausz Enikő dietetikus ajánlása:

Sportolás után mindenképpen szüksége van a szervezetnek a regenerálódáshoz nélkülözhetetlen körülbelül 20 grammnyi fehérjére. Sok-sok táplálékkiegészítőt reklámozó cég van a piacon, jobbak, kevésbé jobbak. Bőség zavara áll fenn sok esetben.

Szeretnék ajánlani két fehérjét, amit ebben a 4 hétben is nyugodtan fogyaszthattok. Mindenképpen figyeljetek arra, hogy jó minőségű, cukormentes, színezék és tartósítószermentes termékeket válasszatok.

Az egyik a natúr barna rizsfehérje, a másik, amit szívesen ajánlok, az pedig a borsófehérje. Az utóbbi nagyon hasonlít összetételében a tejsavóhoz, amit izomépítéshez szoktak ajánlani. Előnye, hogy könnyebben emészthető, mint az állati eredetű társa, és nem terheli meg a vesét sem! 🙂 Chia maggal kombinálva teljes értékű fehérjéhez jutunk, így kiválthatók az állati eredetű fehérjék. 🙂

Mindkettőt érdemes felhasználni a kis étkezésekre készített turmixokhoz. 🙂

Tehát a zöld turmixokat nyugodtan turbózhatjuk egy kis rizs/borsófehérjével, spirulinával, aminek szintén nagy a fehérjetartalma. Lehet bolondítani chia maggal vagy más olajos magvakkal, ihatod vízzel vagy cukrozatlan növényi tejjel, fűszerezheted ízlés szerint. Ajánlom a gyömbért is, támogassuk meg az immunrendszert!

Kísérletezésre fel!

Kattints jelentkezz be, és eddz velünk online, majd utána jöhet a megérdemelt fehérjeturmix:

https://fittkontroll.hu/online-edzes-bejelentkezes/

Scroll to Top