Új év, Új életmód: hogyan tartsuk be újévi fogadalmunkat?

Életünk során sokszor elhatározzuk, hogy változtatunk szokásainkon, jobban odafigyelünk magunkra, többet mozgunk, vagy több minőségi (hétköznapiasan” egészséges” ) táplálékot veszünk magunkhoz. Mégis sokszor azon kapjuk magunkat, hogy ez mégsem történik meg. Ígéreteket teszünk magunknak, de valahogy mégsem teljesítjük a kitűzött céljainkat. Hipp-hopp eltelik a január és hónap végén észrevesszük, hogy máris megszegtük újévi fogadalmainkat.

Kutatások szerint az újévi fogadalmak körülbelül negyede az első héten szegődik meg, fele három hónap után, csupán 20%-a tart ki év végéig.

Na de miért van ez? Hogyan tudnánk megtartani, amit megfogadtunk magunknak? Tényleg a mi hibánk, vagy nem velünk van a gond?

Január az újrakezdés hónapja: ahhoz, hogy megvalósítsuk, amit szeretnénk, meg kell tanulnunk, hogyan tűzzük ki a megfelelő célokat magunk elé. Mielőtt mélyebbre ásnánk, rendkívül fontos kiemelni, hogy a fogadalomnak reálisnak kell lennie.

Megfogalmazhatjuk például, hogy szeretnék egészségesebben élni, többek mozogni. Ezekkel a célokkal az a baj, hogy nem határoznak meg konkrét cselekvéseket, lépéseket, így könnyű eltérni az iránytól. A kulcs tehát nem csak a cél megfogalmazása, hanem az odavezető út, a LÉPÉSEK.

Például az egészséges életmód helyett azt, hogy heti 3-szor mozgok, heti háromszor nem eszem cukrot.

A cél kihívást jelentsen, de ne legyen megvalósíthatatlan. Mérjük fel a valós képességeinket és erőforrásainkat. Kisebb lépésre bontsuk a nagyobb céljainkat, így kevésbé halogatjuk, és biztosabban elérjük őket.

Remélem tudtam pár hasznos tippet adni, hogy az új évi fogadalmad megvalósuljon.

Szeretnéd elérni céljaidat? Csatlakozz Te is januári ingyenes kihívásunkba:                                                 5 NAPOS ONLINE PILATES&WALKING KIHÍVÁS

 

 

Scroll to Top