?A sörhas fél egészség …??

☝️Hát, a “sörhas” már nem!

De mi a helyzet a sörrel?
?A sör fogyasztása, leginkább ha az mértékkel történik – és itt a „mérték” nem az ilyenkor rigmusszerűen következő bármely nagy űrtartalmú konyhai és háztartási eszközt jelenti – hanem napi maximum egy-két poharat.

Bármilyen hihetetlen de a mérsékelt sörfogyasztás (mivel csökkenti a vér LDL-koleszterin-szintjét) csökkenti az infarktus kockázatát. Gyulladáscsökkentő hatású, így reumás betegségek, de akár a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának az esélyét is csökkenti. Segít a szájhigiénia megőrzésében, hiszen a sörben lévő gabonák segítik a szájban lévő mikrobák elleni küzdelmet. Jelentősen csökkenti a vesekő kialakulásának kockázatát!
Magas a szilikon tartalma, így fontos szerepet játszik csontjaink egészségének megőrzésében. (Sörrel a csontritkulás ellen!)
Nem meglepő, de a sör fokozza az agyműködést. (Mondjuk ezt bárki elmondhatja, aki belehallgatott egy kocsmai beszélgetésbe …?)

Tele van vitaminnal, főleg B-vitaminnal, kalciumot és vasat tartalmaz, valamint az átlagos sörök alkoholtartalma más alkoholos italokénak a töredéke, valamit több mint 90 tömegszázalékuk víz.

?Az ördög azonban mindig a részletekben rejlik.

Nem kizárólag a sörtől, a sörfogyasztástól lesz nagy a hasunk. Első és legfontosabb ok a túlzott kalória bevitel.
Sajnos, ha több kalóriát viszünk be, mint amennyire a szervezetünknek szüksége van, a különbözet zsírként fog lerakódni a szervezetünkben.
És ez a „lerakódás” a férfiaknál a hasi tájékon történik … Márpedig több kalóriát generál, ha túlzott mértékben fogyasztunk alkoholt, hiszen önmagában jelentős kalória bevitellel jár (egy üveg sör 185 kalória, és egy rendes buliban ki áll meg egy üvegnél…☺), másrészt pedig az alkoholfogyasztás keményen étvágyat csinál.
☝️De ugyanígy bűnös a hájas has kialakulásában a zsírban gazdag ételek fogyasztása, főleg éjszaka, valamint a mozgásszegény életrend.
Sajnos nem csupán az a baj, hogy a zsír lerakódik a hasunkra, hanem növekszik a zsigeri (szervek közötti) zsírok aránya, kitágul a gyomor, kitágulnak a belek …
És hamar ott tartunk, hogy már csak tükörből …

☝️Van azonban egy jó hírem is: a sörhas viszonylag hamar eltüntethető!
Hogy mi kell hozzá? Elsősorban tervszerűség és mértékletesség!

  • Tervezett és céltudatos étkezés, amely során végre kerülni kell a finomított szénhidrátok fogyasztását, növelni kell az elfogyasztott zöldségek arányát, hiszen az emésztés elősegítéséhez kellenek a növényi rostok.
  • Ahogy csak tudjuk, kezeljük a stresszt! Egy stresszhormon, a kortizol krónikusan magas szintje ugyanis kifejezetten hasi régióra lokalizálódó elhízást okoz!
  • Legyen több a minőségi alvás, már éjfél előttől és nem a TV előtt, és ami a legfontosabb, kezdjük el rendszeresen és tervszerűen mozogni! Már a heti rendszerességgel végzett, tempós gyaloglás is sokat segíthet, hiszen kíméli az ízületeket, kardió-típusú mozgás, így segít a zsigeri zsír lebontásában, mozgásjellegéből következően erősíti a test stabilizáló izmait, így a has kerülete tényleges súlycsökkenés nélkül is kisebb lesz (optikai tuning!) Aztán jöhetnek a keményebb kardió edzések – futás, spinning, walk – és az izomerősítők, a TRX, a Gymstick, a súlyzós edzések – és azok a vegyes típusú edzések, intervall edzések, ahol a kardió rész és az izomerősítés váltakozik.

+1 És végül, de abszolút első sorban, csatlakozz egy pilates edzéshez!
Hiszen célirányos gyakorlatokon keresztül segít az ellazulásban (csökkenti a stresszt!), fejleszti az ízületi mozgékonyságot, a törzs-vázizomzatot, ezzel javítja a tartást, segít megelőzni a hátfájást és a gerinc problémákat is. Javítja a fizikai teljesítőképességet, növeli a „belső erőtartalékokat”!

Próbáld ki elő-online edzéseinket⬇️

https://fittkontroll.hu/online-edzes-bejelentkezes/

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top