?Úgy is kérdezhetném, hogy tényleg fel kell szednünk egy-pár kilót az ünnepek alatt? Minden bizonnyal nem!
☝️Ma már nem létezik olyan recept, karácsonyi menü, amit egy kis odafigyeléssel ne tudnánk egészségessé varázsolni.
☝️Sőt, megnézve a különböző gasztro-oldalak karácsonyi menü ajánlatát, nem is vagyunk ettől olyan messze…
?A karácsonyi menük egyik slágere a hal. Sokan készítenek pontyot különböző formában, csinálnak halászlét, rántott pontyot, de sütnek pisztrángot egészben különböző fűszerekkel.
A klasszikus panírt leszámítva, itt nincs nagy gond!
A hal nem hizlal, a pontyot meg lehet sütni roston, zöldségesen (molnárponty, rácponty), a pisztrángot meg kötelező …☺ De lehet készíteni különlegességeket pulykából, kacsából, libából, akár sertéshúsból, vagy természetesen marhából.
☝️Az egészségünk megőrzéséért az egyik legfontosabb szempont a köretre való odafigyelés: a köret legyen könnyű, domináljon a rizs és a zöldségek, mellőzzük a krumplit, a tészta féléket.
☝️A másik fontos szempont a mennyiség. Ünnepi az asztal, legyen ünnepi a tálalás is! Bátran merjünk nyitni a „fine dining” stílus irányába, hiszen ott több kis fogás, ételkompozíció követi egymást, művészi tálalásban, oly módon, hogy a fogások egymásra épülnek. Együnk keveset, élvezzük az ételekkel, a hozzá való italokkal való kísérletezést, … egyáltalán élvezzük és tiszteljük meg az ünnepet!
?Ha Karácsonykor mértékkel és mértékletességgel étkezünk, akkor két ünnep között nyugodtan állhatunk a mérlegre.
?Főleg, ha mozgunk is mellette!
Elő-online edzéseinkre várunk az ünnepek alatt is⬇️