Miért érdemes részt venned a csoportos edzéseken is?

Régóta jársz már a fitneszterembe, de eddig csak gyanakodva nézted, óvatosan be-bepillantva az ablakon, hogy mi is van egy csoportos edzésen?

Mi lehet az a jó hangulat odabent?

Elvégre te edzeni jársz le és nem szórakozni, ráadásul van személyi edződ is.

 

Itt van 4 ok, hogy miért érdemes mégis kipróbálnod a csoportos edzést!

Amikor megkérdeztük az embereket, hogy miért szeretik a csoportos óráinkat, azt a választ kaptuk, hogy ott akkor valami olyasmit kapnak, amit az egyéni edzés során sohasem tapasztaltak.

 

1. Néha már DJ-nek érezzük magunkat

Egy romantikus vacsora közben fura lenne Metallicát hallgatni, de a hétvégi házibuliban sem fogod berakni Vivalditól a négy évszakot. Mi is így vagyunk ezzel, amikor eljössz hozzánk egy csoportos edzésre. Teljesen más zene szól egy pilates órán, és megint más ritmus kell például egy SpinRacing-hez. Sokat készülünk, hogy összeválogassuk a legmegfelelőbb számokat, ami motiválni fog és segít fókuszálni a gyakorlatokra.

 

2. Egymást motiváljuk

Vannak akik azért szeretnek csoportos órára járni, mert így motiváltabbnak érzik magukat, mintha egyedül végeznék a gyakorlatokat. Ha magányos farkasként szoktál edzeni, érdemes kipróbálnod, hogy milyen erő van egy csoportban és az hogyan motivál téged is! Ha azt látod, hogy mások mennyire hajtanak, az benned is előhozza a rejtett tartalékokat.

 

3. Azért vannak a jó barátok… és most nem a zeneszámra gondolunk 🙂

Tény, hogy a csoportos órákon a kis létszám miatt, hamar kialakulnak az új ismeretségek, sőt még akár barátságok is! Gondolj bele, milyen jó az amikor nem kell rögtön hazamenni az edzés után, hanem beültük még valahova közösen egy üdítőre beszélgetni. Ha pedig éppen nem vagy formában, a csoporttagok segítenek ezen túllendülni. Egyedül ez sokkal nehezebb lenne…

 

4. Figyelünk rád edzőként

A csoportos órákon mindig arra törekszünk, hogy a ti igényeitek alapján állítsuk össze az edzést. Az óra alatt folyamatosan segítünk, hogy a gyakorlatokat helyesen végezd el. Ettől még hatékonyabb lesz az edzés, jobb eredményeket érsz el és nem utolsó sorban a sérülésektől is meg tudunk óvni. Hamar megismerjük az erősségeidet és a gyengébb pontokat, így ezek alapján is tudjuk a gyakorlatokat módosítani egyénre szabottan.

 

Nem akarunk mindenkit rábeszélni a csoportos edzésre, mert van akinek nem ajánlott.

– Ha hajlamos valaki a rendszeres késésre, az probléma, ugyanis később csatlakozva nagyon nehéz felvenni a csoport ritmusát, ráadásul megtöri az óra menetét.

– Nem ajánlott a csoportos órán való részvétel azoknak sem, akik betegség, esetleg szülés után szeretnének formába jönni vagy akik hosszabb kihagyás után szeretnék újrakezdeni a mozgást. Számukra kezdetben inkább a személyi edző által tartott speciális edzést vagy a szakorvos által ajánlott mozgásformát javasoljuk.

– Ha folyamatosan sok ember vesz körül napközben, akkor lehet hogy számodra mégis az egyéni edzés lesz a jobb megoldás. Így jobban ki tudsz kapcsolódni, egy kicsit csak magadra figyelve úgy, hogy nem kell senkihez alkalmazkodnod. Bár vannak olyan sporttársaink, akik mégis a csoportos edzés mellett döntenek, mert a napi stresszt felváltja egy jó hangulatú társaság.

Látogass el móri fitness termünbe: https://www.mozogjmor.hu/

Scroll to Top