hiit edzés gyakori kérdések

HIIT edzés gyakori kérdések

A HIIT edzés napjaink egyik legnépszerűbb edzésformája, hiszen számos előnye van. Nem telik el úgy nap, hogy ne kapnánk valami kérdést ezzel kapcsolatban! HIIT edzés gyakori kérdések: válaszoljuk meg őket! 

Nem véletlen, hogy a HIIT edzéssel kapcsolatban ennyi kérdést kapunk, hiszen igen népszerű lett az elmúlt pár évben. Mi ennek az oka? Az egyik oka például, hogy az embereknek egyre kevesebb szabadideje van, ez az edzésforma pedig nem vesz el sok időt, mégis rendkívül hatékony!

Milyen előnyei vannak még? 

  • Költséghatékony 
  • Maximális hatékonyság 
  • Nem időhöz és helyhez kötött 

Ha szeretnél részletesen olvasni a HIIT edzés előnyeiről, olvasd el ezt a cikkünket is! 

Na de most már térjünk át a lényegre, nézzük milyen kérdések fogalmazódnak meg bennetek a leggyakrabban a HIIT edzéssel kapcsolatban!

HIIT edzés gyakori kérdések

Az utóbbi időben annyi hasonló kérdést kaptunk, hogy elhatároztuk, hogy egy cikkben összefoglaljuk a leggyakoribbakat és megválaszoljuk, ezzel is segítve a kezdők ismerkedését a témával! Nézzük mik a HIIT edzés gyakori kérdések! 

hiit edzés gyik

Mire jó a HIIT edzès? 

Ez alapvetően attól függ, hogy milyen gyakorlatokat választasz, hiszen a HIIT edzés számos dologra jó. Amellett, hogy javítja az egészségi állapotod, ezzel a módszerrel égethetsz kalóriát, erősödhetsz, szálkásíthatsz, javíthatód az állóképességed és a maximális teljesítményed! 

Lehet tőle fogyni?  

Igen! A HIIT edzés a váltakozó intenzitású intervallumoknak köszönhetően rövid idő alatt rendkívül hatékonyan égeti a zsírt! 

Hetente mennyi edzés javasolt? 

Erre kérdésre nincs egyértelmű válasz, hiszen ez egyénenként eltérő lehet fizikai állapottól és fittségi szinttől függően. Kezdőknek heti 1-2, haladóknak 3-4 HIIT edzést szoktunk javasolni. 

Kezdőknek is javasolt az edzés? 

A magas intenzitás és terhelés miatt alapvetően haladóbb mozgásformának tartják, de kellő óvatossággal, könnyebb gyakorlatokkal és kezdetben rövidebb intervallumokkal kezdők is kipróbálhatják! 

Milyen edzés típus a HIIT edzès?

A HIIT, az az high intensity interval training, ahogy a nevében is benne van egy intervallum edzés. A lényege, hogy egy nagyon intenzív edzésszakaszt egy sokkal mérsékeltebb, “pihenő” szakasz követ. Az edzés során ezek a szakaszok váltják egymást!

Kell hozzá eszköz?

A HIIT edzések során számos gyakorlat közül válogathatsz. Használható hozzá bármilyen eszköz, de alapvetően eszközök nélkül is hatékonyan végezhető!

Gyenge vagyok, mire figyeljek ezeken az edzéseken? 

Ha most kezded el az edzést, vagy már rég nem edzettél, ezért a fittségi szinted már nem a régi, nagyon fontos a fokozatosság. Az edzésterv összeállításánál próbálj egyszerűbb gyakorlatokkal kezdeni és azokból is rövidebb intervallumokat tarts.  

Érezni fogod, amikor eljön az ideje, hogy nehezíts az edzéseden. Amire még mindenképp figyelj, hogy az edzés előtt melegíts be, hogy elkerüld a sérülés veszélyt!

Benned milyen kérdések kavarognak még a HIIT edzéssel kapcsolatban? Írd meg nekünk hozzászólásban és megválaszoljuk! 🙂

 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top