hiit gyakorlatok

Hiit gyakorlatok, amik olvasztják rólad a zsírt!

Sokan szeretnék magukat jobb formába hozni, amihez elengedhetetlen a zsír égetése. Ehhez sok különböző edzéstípus közül válogathatsz, de nem kérdés, hogy a hiit edzés az egyik leghatékonyabb módja ennek. Vajon milyen hiit gyakorlatok közül érdemes válogatnod, ha rövid idő alatt látványos eredményt szeretnél? Ebben a cikkben összeszedjük ezeket!

HIIT edzés: zsírégetés a maximumon!

A legtöbbünkek egyre kevesebb az ideje, de annál több a munkája, feladata, ami mellé igen nehéz feladat beszorítani az edzést, a testmozgást. Szerencsére akad olyan mozgásforma, ami nem vesz el sok időt az életünkből, mégis számtalan előnnyel jár és nem utolsó sorban rendkívül hatékony is. Ez az edzésforma nem más, mint a hiit edzés. 

A hiit edzés, azaz a high intensity interval training lényege, hogy különböző intenzitású, rövid szakaszok váltják egymást az edzés során. A megfelelően összeállított hiit gyakorlatok a legintenzívebb edzések közé tartoznak, nem véletlen, hogy haladóbb mozgásformának tartják. 

Miért lett ilyen népszerű napjainkban? Nagyon egyszerű a válasz, mert a hiit gyakorlatok segítségével hatékonyan égetheted a zsírt, ráadásul a hatására javul a szív és érrendszer teljesítőképessége.

Ha szeretnéd megismerni a hiit gyakorlatok jótékony hatását, olvasd el ezt a cikkünket is! 

hiit edzés gyakorlatok

HIIT gyakorlatok, amik olvasztják a zsírt!

A hiit egyik előnye, hogy rendkívül változatos edzések állíthatók össze különböző gyakorlatok segítségével. Egy jó edzéstervvel rövid idő alatt figyelemreméltó eredményeket érhetsz el. Nézzük milyen egyszerű hiit gyakorlatok égetik hatékonyan a zsírt!

Sprintelés

A sprintelés az egyik legalapvetőbb hiit gyakorlatok közé tartozik. Ezt a szabadban vagy akár futópadon is végezheted.  

Edzés tipp: Csinálj 30 mp-es sprinteket, amelyeket 20 mp-es pihenő szakaszok követnek. Csinálj belőle 10 kört. 

Négyütemű fekvőtámasz

A négyütemű fekvőtámasz az egyik legjobb gyakorlat, ami otthon végezhető. Semmilyen eszközt nem igényel, mégis rendkívül hatékonyan dolgoztatja meg a tested. 

Edzés tipp: Fél percig csinálj négyütemű fekvőtámaszt, a cél az, hogy minél több ismétlést tudj megcsinálni, majd pihenj 15 mp-et. Csinálj ebből 5 kört!

Ugrálókötelezés

Az ugrálókötelezés szintén az otthoni edzéstervek egyik legnépszerűbb eleme, nem véletlen, hiszen figyelemreméltó a zsírégetési hatékonysága. Edzés közben fontos, hogy olyan tempóban csináld, ami felpörgeti a szívverésed. 

Edzés tipp: Nagy tempóban ugrálj 1 percig, majd ezt követően pihenj 40 mp-et. Ezt ismételd meg 5 alkalommal! 

hiit gyakorlatok ugrálókötelezés

Guggolásból felugrás

Ha otthon szeretnél eddzeni, akkor a guggolásból felugrás jó barátod lesz. A zsírégetési hatékonysága sokkal jobb, mint a hagyományos guggolásé és bármilyen edzéstervbe tökéletesen beilleszthető! 

Edzés tipp: Csináld a guggolásból felugrást 45 mp-en keresztül, majd pihenj 15 mp-et. Ebből csinálj 5 ismétlést! 

Nagyon fontos, hogy a hiit gyakorlatok előtt gondosan melegíts be és az edzés végén se maradjon el a nyújtás. Figyelj rá, hogy a gyakorlatokat szabályosan csináld és ne erőltesd túl magad! Ha úgy érzed, hogy nem bírod, inkább csökkentsd a gyakorlatok hosszát vagy az ismétlések számát, gyorsan fejlődni fogsz meglátod! 

Neked melyik a kedvenc hiit gyakorlatod? Írd meg nekünk kommentben! 🙂 

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top