mik a saját testsúlyos edzés hatásai?

Saját testsúlyos edzés hatása

A saját testsúlyos edzés számos fontos előnnyel és jótékony hatással rendelkezik a kalóriaégetés és az alakformáláson túl. Ha eddig még nem próbáltad ezt az edzésformát, mostantól biztos ez lesz a kedvenced: Íme a saját testsúlyos edzés hatása!

Az elmúlt években a saját testsúlyos edzés népszerűsége hatalmas növekedésen ment keresztül. Hogy mi ennek az oka? A rövid válasz az, hogy rendkívül változatos és megannyi előnye, jótékony hatása van. 

Mielőtt belemennénk, hogy mi a saját testsúlyos edzés hatása a szervezetre, nézzük meg, hogy mik a legfontosabb előnyei. Sokszor kapjuk meg azt a kérdést, hogy mégis milyen előnyei lehetnek egy edzésformának, ami miatt mindenképp azt kellene választani.

Mik a legfontosabb előnyei?

  • Változatos gyakorlatok 
  • Minimális eszközigény 
  • Bárhol, bármikor végezhető 
  • Minden izomcsoportot megdolgoztat 

Ha szeretnél többet megtudni a saját testsúlyos edzés előnyeiről, akkor ezt a cikkünket mindenképp olvasd el!

milyen előnyökkel jár a saját testsúlyos edzés?

A saját testsúlyos edzés hatása

A saját testsúlyos edzés nem csak praktikus, számos pozitív élettani hatása is van, olyanok is, amikre talán elsőre nem is gondolnál. 

Javítja a közérzetet

A rendszeres edzés az egyik leghatékonyabb módszer a hangulat javítására, segít levezetni a hétköznapi stresszt, ezáltal sokkal kiegyensúlyozottabb leszel, javul a közérzeted. A saját testsúlyos edzés hatása, hogy endorfin termelődik, amely a boldogságérzetet növeli! 

Fejleszti az agyi funkciókat

A rendszeres testmozgás megerősíti a szívet, ezáltal fejleszti a vérkeringést és a vér oxigén szállítását. Ezek pozitívan hatnak az agyi funkciókra és az agysejtek növekedésére. 

Jót tesz a bőrnek

Erre nem is gondoltál volna, igaz? A rendszeres edzés hatására hatékonyabb lesz a vérkeringés, így a bőrödhöz több vér, oxigén és fontos tápanyagok jutnak. Ennek hatására sokkal egészségesebb lesz, ráadásul az apró felületi sérülések is gyorsabban gyógyulhatnak.

saját testsúlyos edzés jótékony hatásai

Javítja az alvás minőségét

A saját testsúlyos edzés hatására termelődő endorfintól nem csak boldogabb leszel, hanem sokkal nyugodtabb és „relaxáltabb”. Így az alvás pihentetőbbé válik, nem fogsz állandóan felriadni vagy egész éjszaka forgolódni! 

Csökkenti a krónikus betegségek kialakulásának kockázatát

A rendszeres saját testsúlyos edzés hatására csökken az olyan krónikus betegségek kialakulásnak kockázata, mint a cukorbetegség vagy épp a szív és érrendszeri betegségek. javítja a hormonszintet és felpörgeti az anyagcserét! 

Gyorsítja az anyagcserét

Az edzés hatására nő az izomtömeged, ennek hatására pedig felgyorsul az anyagcseréd. A rendszeres testmozgás megnöveli az alapvető funkciókhoz felhasznált energia mennyiségét, vagy is a nyugalmi állapotban lévő anyagcserét! 

A listának persze még nincs ezzel vége, naphosszat sorolhatnánk a jótékony hatásokat. Az egészség megőrzéshez elengedhetetlen a rendszeres testmozgás, amihez egy nagyszerű választás a saját testsúlyos edzés!

Ha szeretnéd kipróbálni vagy kérdésed van, fordulj hozzánk, nagyon szívesen segítünk! 🙂

1 thoughts on “Saját testsúlyos edzés hatása”

  1. Szia Szilvi!
    Én is hasonlókat tapasztaltam.Amióta edzem jobb a közérzetem,
    frissebbnek érzem magam, több az energiám és jobban alszom.

Leave a Comment

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Scroll to Top